Puha és keménytáblás könyvek

Tankönyv, regény, verses kötet, mesekönyv, éves kiadvány, jelentés, kutatás. Csak néhány a számtalan anyagból, melyeknek „jól áll” a könyv formátum.

A puhatáblás megoldások kiváló ár-érték arányt biztosítanak, míg a keménytáblás könyvek megjelenésükben és minőségükben is egyaránt a prémium szegmenst képviselik.

Alapanyag

Puhatáblás megoldásoknál a borító jellemzően vastagabb papír, melyet különböző felületkezelési eljárásokkal (például fóliázással, lakkal) tehetünk egyedibbé, ellenállóbbá.

A keménytáblás könyvek esetében a borítót általában kasírozott szürkelemezből készítjük, amihez kasírívnek használhatunk hagyományos fóliázott műnyomót, vászon vagy bőr hatású alapanyagokat vagy épp valódi bőrt is.

A táblaborító rengeteg izgalmas, akár teljesen egyedi megoldásra ad lehetőséget, mellyel nem csak esztétikusabbá, de értékesebbé és tartósabbá is tehetjük az elkészült könyvet.
8mm-es gerincvastagságtól oromszegőt és jelzőszalagot is rögzíthetünk a könyvbe, egyedi igények esetén segítünk a megfelelő könyvjelző szalag és oromszegő kiválasztásában. Védőborításhoz jellemzően fóliázott műnyomó alapanyagot vagy műanyag alapanyagot használunk.

A bellapokat általában 70-170g közötti ofszet, műnyomó, volumenizált vagy kreatív papírra nyomjuk, előzéknek ofszet papírt javaslunk.

Szín és felületkezelés

A nyomtatásnál 4 szín colort vagy egyedi Pantone színeket egyaránt használhatunk.
A bellapok alapvetően nem igényelnek felületkezelést. Ha prémium hatást, látványos megoldást szeretnénk, UV formalakkal, matt-fény effekt lakkal vagy cold foil technológiával is kiemelhetünk egyes részeket.

Keménytáblás könyveknél a kasír anyagok többsége nyomtatható, de egyéb eljárásokkal is díszíthetjük, például:

Méretek

A könyvek jellemzően A4, A5, B5 méretekben készülnek, de egyedi méretek gyártására is van lehetőség.

Kötészet

Többféle kötészeti megoldás közül választhat.

Spirálozás

Az egyik legnépszerűbb kötészeti eljárás.
Egyszerűen kivitelezhető, aminek köszönhetően kis példányszám esetén is kedvező áron tudjuk biztosítani.
A spirálozás kiváló választás, például céges kiadványok, jelentések, dokumentációk, naptárak, vagy akár nagyobb terjedelmű print anyagok készítéséhez is.

A spirálozás több munkafolyamatból áll:

PUR és hot melt ragasztókötés

Kiadványok, könyvek kötéséhez választhat ragasztókötést is 2 mm – 70 mm gerincvastagság között.
A PUR ragasztókötés szilárdsága többszöröse a hagyományos hot melt technológiával elérhetőnek. A PUR technológia lényege, hogy a ragasztó a levegő páratartalmának hatására térhálósodik, így a könyvtest szilárdságát nem befolyásolja a környezet hőmérséklete.
Mivel a katalógusok, könyvek rendszerint nagy igénybevételnek vannak kitéve, ezért fontos a stabil és erős gerinc. A PUR ragasztótechnológiával készült könyvek könnyedén nyithatóak, a ragasztott gerinc esetében nem tapasztalható minőségi romlás évek múltán sem.
A PUR ragasztókötés száradási ideje: 24 óra

Gépparkunknak köszönhetően akár A3 méretű (297mm × 420mm) megrendeléseket is gond nélkül tudunk teljesíteni.

Irkafűzés

Főként füzet, újság, brosúra vagy vékonyabb gerincű katalógusokhoz ajánljuk, papír vastagságtól függően 8-112 oldal terjedelemhez. Az eljárás lényege, hogy a borítót és a belíveket a kiadvány gerincén drótkapoccsal fogatjuk össze.